top of page

Voorgedragen als Landelijk Partijbestuur


Voordracht kandidatencommissie

Voor de functie van bestuurslid Diversiteit en Externe Relaties draagt de kandidatencommissie Melody Deldjou Fard voor.

Melody is social designer en is al jaren actief in de culturele sector (als maatschappelijk betrokken ontwerper en adviseur). Ze is cum laude afgestudeerd aan de HKU en heeft zich sindsdien op vele fronten ontwikkeld, onder andere op het gebied van leiderschap. Sinds 2018 is zij gemeenteraadslid voor GroenLinks in Utrecht. Binnen relatief korte tijd is Melody zeer actief geworden voor GroenLinks en zet ze zich met hart en ziel in voor diversiteit. Een bestuurlijke functie als deze is nieuw voor haar, maar de commissie verwacht dat ze zich de rol snel eigen zal maken gezien haar nieuwsgierigheid en leergierigheid.

Melody heeft een ontwikkelde en authentieke visie op het thema diversiteit. De kern van deze visie is dat met goed communiceren heel veel onbegrip kan verdwijnen en plaats kan maken voor verbinding. Vanuit haar eigen (levens)ervaring en ervaring met dit thema binnen de creatieve sector zien we dat ze veel ideeën heeft voor concrete instrumenten die de partij zou kunnen inzetten om diversiteit te vergroten.

Het uitbouwen van externe netwerken en het versterken van diversiteit op verschillende niveaus in de partij heeft wat Melody betreft prioriteit. Met een positieve en frisse ‘out of the box’ blik zal ze verbinding zoeken met de andere portefeuilles in het partijbestuur om zo te bouwen aan externe relaties en een integraal diversiteitsbeleid. Met Melody in het partijbestuur kan het bestuur rekenen op een sprankelende en inspirerende collega die zich vol energie zal inzetten als bestuurslid diversiteit en externe relaties.Persoonlijke motivatie

Geboren in het Midden-Oosten (Iran), vluchtte ik op mijn 15e - vlak na de Golfoorlog - naar Nederland. Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten en werk in de cultuursector. Aan de hand van mijn creatieve werk zoek ik vernieuwende oplossingen voor taaie maatschappelijke vraagstukken (Social Design).

Ik ben al enige jaren lid van Groenlinks maar ben pas sinds een jaar actief. In mijn jeugd waren er zelden voorbeeldfiguren waar ik als jonge vrouw en vluchteling opgroeiend in een achterstand wijk, tegen op kon kijken en van kon leren. Na een lange weg van vallen en opstaan, volgde ik twee jaar geleden een leiderschapsopleiding. Hierna voelde ik me klaar om vol energie de politieke arena in te stappen.

Ik meldde mij aan en kwam op plek vijf van de Utrechtse kandidatenlijst terecht. De kans om campagneleider te worden omarmde ik vol enthousiasme. Samen streden we in Utrecht met daadkracht voor onze idealen. Sinds maart maak ik trots deel uit van de grootste Utrechtse GroenLinksfractie ooit.

Als bestuurslid wil ik me inzetten voor het verder uitbreiden van onze groene en sociale beweging. Ik wil werken aan het uitbouwen van onze externe netwerken en het versterken van diversiteit op verschillende niveaus in de partij. Verbinden en samen strijden voor verandering, daar ga ik voor!

bottom of page