Zoeken
  • .

De Machinerie, een nieuwe beeld en cultuurlocatie in Utrecht

Er komt een nieuwe beeld en cultuurlocatie in Utrecht🎉

Voorstel is door de raad goed gekeurd en de partners gaan aan de slag!


🎥 Utrecht krijgt een eigen beeld en media cultuurlocatie! Nederlands filmfestival en andere artistieke film, foto en animatie partners en Utrechtse Makers gaan zich vestigen in een nieuw te bouwen duurzaam gebouw in het Werkspoorkwartier.


💬Namens GroenLinks vroeg ik in de uitwerking van de plannen aandacht te hebben voor Diversiteit en verbinding met de stad. Buurtjongeren uit Zuilen horen ook een stem te krijgen in dit geheel. Dat kan via het oprichten van een Jongeren pannel waar zij en ook andere jongeren uit diverse Utrechtse wijken mee kunnen denken over de programmering.


💬Ik vroeg ook aan de initiatiefnemers om vernieuwend te denken en toe te werken om de verschillende maatschappelijke hokjes vaker te verbreken. Laten we verbindingen zoeken met relevante maatschappelijke organisaties, wijkbewoners en diverse groepen Utrechters vanuit gehele stad. Zodat ook zij zich kunnen vestigen in de ruimten in dit gebouw. Of gewoon vaker door een laagdrempelige sfeer langs kunnen komen als film en media cultuur liefhebber.

GroenLinks ziet graag Culuursector en maatschappelijke organisaties en bewoners vaker samen onder een dak. Dit visie past wat ons betreft goed bij de progressieve inclusive stad die Utrecht is!


🎉💪🏾Onze moties zijn overgenomen ter inspiratie voor de definitieve uitwerking van de plannen.


3 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Afgestudeerd Hogeschool Kunsten

Landelijk Partij Bestuur GroenLinks

Gemeenteraadslid Utrecht

© 2017 by Melody Deldjou Fard

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now